M365 tietoturva- ja hallintapalvelut kivuttomasti kuntoon

Codemen Oy ja Q-Factory Oy

Codemen tarjoaa oman henkilöstönsä ja asiantuntijaverkostonsa avulla ICT-konsultointipalveluja ja samaan yritysperheeseen kuuluva Q-Factory keskittyy ohjelmistojen laadunvarmistukseen sekä testaukseen. NerdyNet toi yrityksille M365-osaamisensa lisäksi vahvistusta tietoturvan parantamiseen.

– Meillä oli sisäisen IT-tuen resurssipula ja haasteita palvella riittävän nopeasti omaa henkilökuntaa. Tunnistimme tarpeen ulkopuoliselle avulle ja kartoitimme eri vaihtoehtoja. Valitsimme NerdyNetin, mutta emme lyöneet tehtäviä etukäteen lukkoon. Aloitimme yhteistyön raamien piirtämisen puhtaalta pöydältä, Codemenin ja Q-Factoryn tietohallintojohtaja Mika Myllynen kertoo.

– Etsimme sopivaa projektia, jolla voisimme keventää Codemenin ja Q-Factoryn työkuormia. M365:n ylläpito ja siihen liittyvät toiminnot olivat selkeä kokonaisuus siirrettäväksi, jatkaa NerdyNetin myyntijohtaja Matti Lehtinen.

– Usein asiakkaalla on se käsitys, että he tietävät hyvin mitä tarvitsevat, mutta näin ei tosiasiassa aina ole. Varsinainen ongelma saattaa piillä aivan eri paikassa. Siksi tarvitaan ennemmin konsultoivaa ratkaisumyyntiä kuin valmiiksi pureksittuja pakettiratkaisuja.

– Paras tulos asiakkaalle syntyy aidon ja avoimen keskustelun pohjalta. Näissä projekteissa tämä näkyi siinä, miten kivuttomasti EMS E5:n käyttöönotto meni, asioita ei tarvinnut viilata tai sovittaa yhteen. Tietoturvan päivitysprojekti lähti lähes itsestään etenemään, Matti jatkaa.

Enterprise Mobility + Security E5 suojaa luottamuksellisia tietoja

Asiakkaiden vaatimukset tietoturvalle kiristyvät jatkuvasti toimialasta riippumatta. Erityisen kriittistä se on IT-alan asiantuntijayrityksessä.

– EMS E3:n päivityksellä E5:ksi saimme huomattavasti kattavamman tietoturvan sekä muita merkittäviä parannuksia. IT pitää kuukausittain tuotantopalaverin NerdyNetin kanssa, jossa käydään läpi mennyttä kuukautta sekä keskitytään tuleviin kehityshankkeisiin, kertoo Mika.

NerdyNet huolehti räätälöidyn EMS E5 -tietoturvapaketin käyttöönotosta molemmille yrityksille ja tunnisti samalla muitakin kehityskohteita. Kolmen kuukauden projektin aikana parannettiin myös M365-ympäristön hallittavuutta.

Kun askelmerkit ovat kohdallaan, homma sujuu kuin tanssi

Tietohallintojohtajana ja konsulttina Mika ei enää selvittele sotkuun menneitä kaapeleita, hän katselee asioita laajemmalla perspektiivillä. Mutta kokemus lattiatasolta auttaa ymmärtämään käytännön asioita.

– NerdyNetin kanssa viestintä ja yhteistyö toimivat erittäin hyvin myös ruohonjuuritasolla, asiantuntijat molemmin puolin puhuvat samaa kieltä. Ollaan samalla viivalla, mietitään molemmin puolin mitä halutaan tehdä. Näin lopputuloksen laatu on hyvä. Nyt meillä on tunne M365 -ympäristön hallinnasta, luottavaisempi mieli, kun jollain on langat käsissä ja kokonaisuus hallinnassa. Saimme M365:n syvää osaamista, emme pelkkää lisäresurssia. Minun työkiireeni hidastivat määrittelyjen tekemistä, mutta kun askelmerkit olivat selvät, päästiin sujuvasti maaliin, Mika kiittää.

– Meillä on työn alla sisäänajaa vieläkin sujuvampi töiden vyöryttäminen NerdyNetille. Osa tiketeistä, jotka kuuluisi toimittaa eteenpäin, tulee hoidettua vielä omin voimin. Mutta siirto on onnistunut erinomaisesti, omat kädet ovat nyt huomattavasti vapaammat. Kaikki on sujunut kuin tanssi ja paketti pysynyt tosi hyvin kasassa, Mika lisää.

– Koska ammattilaisten kanssa on aina ilo tehdä töitä, odotamme innolla yhteistyön jatkoa kehitysroadmappien merkeissä, Matti vahvistaa.

Codemen on ohjelmistoalan kokeneista ammattilaisista rakentunut konsulttiyritys ja Suomen suurin ohjelmistoyritysten verkosto, joka kokoaa yhteen ohjelmistokehityksen ja projektihallinnan asiantuntijat sekä yritykset. Verkostoon kuuluu jo yli 4000 asiantuntijaa.

Q-Factorylla on pitkä kokemus testiautomaatio- ja laadunvarmistuspalvelujen tuottamisesta yksityiselle ja julkiselle sektorille sekä järjestelmäintegraatioiden kehitystä tukevasta ohjelmistorobotiikasta.

 

Haluaisitko kuulla tästä lisää?