IT manager as a Service

Siili Solutions Oyj

Siili on kasvanut yli 700 asiantuntijan kansainväliseksi digitalisaation moniosaajaksi, jossa työskentelee erittäin hyviä projektiosaajia, palvelupäälliköitä ja asiantuntijoita kymmenissä erilaisissa rooleissa asiakkaiden projekteissa. Miksi Siili halusi hankkia IT managerin palveluna?

– Sisäisissä IT-projekteissamme tarvitaan sellaista profiilia mitä emme itse tarjoa asiakkaillemme. NerdyNetillä on laaja-alaista osaamista ja kokemusta hyvin erilaisista projekteista. Ja kun NerdyNet tarjoaa palveluja useille yrityksille, perusosaaminen pysyy hyvänä. Käymme jatkuvasti keskustelua siitä, millainen ratkaisu sopii kulloiseenkin tarpeeseemme, sanoo Siilin CIO Seppo Takanen.

 

Ennen IT managerin roolin perustamista, oli hän sitten talon oma työntekijä tai ulkoistettu resurssi, on mietittävä tarkkaan, millaista osaamista tarvitaan. Seppo Takanen vastaa kaikista IT:hen liittyvistä asioista, mutta Siili halusi nimenomaan teknisen IT managerin vastaamaan Siilin sisäisestä IT-palvelukokonaisuudesta.

– Kartoitus siitä, mitä asiantuntemusta tarvitaan, mikä on omaa ydinosaamista, ja missä käytetään kumppanin osaamista ja asiantuntemusta, on jatkuvaa, Seppo kertoo.

NerdyNetin Jarno Laihi on Siilin IT:n tekninen manageri, joka on aina tavoitettavissa ja käytössä tarpeen mukaan. Fyysisen läsnäolon lisäksi nykyaikaiset työkalut ja yhdessä luodut digitaaliset prosessit mahdollistavat tehokkaan työnteon paikasta riippumatta.

Sopiva kumppani on itsekin ketterä

– Kumppanin on sovittava meille paitsi osaamiseltaan myös toimintatavoiltaan. Olemme hyvin ketterä ja lean organisaatio, ja edellytämme kumppanilta samanlaista toimintatapaa. Kun yritys miettii ulkoisen IT managerin palkkaamista, on ensin mietittävä mitkä asiat halutaan pitää omassa hallussa ja sitten määriteltävä mihin asioihin tarvitaan apua. Usein keskusteluissa nouseekin esiin asioita kuten tietoturva, joiden on oltava mukana päivittäisessä tekemisessä, huomauttaa Seppo. sekä asiakashankkeissa käytettävät eri teknologiat tekevät siitä erityisen haastavaa.

– Monitoimittajamalli on tullut jäädäkseen. Haaste on siinä, että asiakas haluaa asioiden olevan mahdollisimman yksinkertaisia: yhden toimittajan, joka vastaa koko projektista. Jokainen case on erilainen, sopimussuhteet rakennetaan asiakkaan ja projektin vaatimusten mukaisesti. Välillä me olemme vastuussa, välillä kumppani. Vastuunjaon on oltava selkeä, samoin jatkuvan vuorovaikutuksen, harmaita alueita ei saa jäädä. NerdyNet on osoittanut asiantuntevuutensa ja joustavuutensa tässä haastavassa ympäristössä ja siksi yhteistyömme onkin syventynyt entisestään, Seppo painottaa.

Oikeaa osaamista aina tarvittaessa

IT manager palveluna on kustannustehokas, joustava ja skaalautuva tapa vastata yrityksen IT-tarpeisiin. Yritys välttää rekrytointihaasteet ja saa palvelun tarpeidensa mukaan oikea-aikaisesti.

– Me haemme ulkoistamisella resursseja asioihin, jotka pystyttäisiin tekemään itsekin. Kysymys kuuluukin, kuka pystyy tekemään sen parhaiten. On vaikea ulkoistaa sellaista asiaa, jota ei itse osaa, vaikea ostaa, jos ei tiedä mitä ollaan ostamassa, muistuttaa Seppo.

– Tarpeet, tavoitteet ja mallit muuttuvat, mutta hyvä kumppani pysyy rinnalla ja pystyy vastaamaan haasteisiin. Kasvamme yhdessä NerdyNetin kanssa, Seppo summaa.

 

 

Siili Solutions Oyj on uuden ajan ohjelmistointegraattori ja digitaalisten palveluiden kumppani, joka tuottaa koko tietojärjestelmän kattavia teknologiariippumattomia IT-asiantuntijapalveluita Suomen ja maailman johtaville yrityksille. Siilillä on toimistot Suomessa, Saksassa, Puolassa ja USA:ssa. Siili Solutions Oyj:n osakkeet noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:n pörssilistalla. Siili on kasvanut nopeasti ja kannattavasti perustamisestaan vuodesta 2005 lähtien.

 

Haluaisitko kuulla tästä lisää?