Olen erittäin ekstrovertti ja sosiaalinen ihminen. Pidän kovasti ihmisistä, haluan uskoa, että maailma on hyvä paikka. Joskus tuntuukin, että puhelias perheeni on henkisesti kotoisin jostain muualta. Kun naapuriin muutti italialainen perhe, tunsin tuon eloisan ja perhekeskeisen kulttuurin heti omaksi.

Minulla on pitkä kokemus matkailu- ja tapahtuma-alan johtotehtävistä ja asiakkuuksien johtamisesta, markkinoinnista sekä erilaisten tapahtumien perustamisesta. Kävin keräämässä kokemusta myös startup-maailmasta. Uraani ovat aina ohjanneet uteliaisuus sekä liiketoiminnan kehittäminen.

Haluan ymmärtää kokonaisuuksia, oppia ja kehittyä. Projektien ja asiakkuuksien johtaminen ovat vahvuuksiani.

Mikä sai Miikan innostumaan IT-alasta?

2019 syksyllä vahvistui ajatus, että IT-ala kiinnostaa työpaikkana. Ei ole yhtään toimialaa, jossa teknologia ja IT-sovellukset eivät tuottaisi lisäarvoa. Mutta IT ei ole vain työasemia, tietoturvaa ja verkkoyhteyksiä. Alkuvuodesta 2020 alkanut pandemia oli minulle merkki ottaa ratkaiseva askel.

Aloitin keväällä 2020 NerdyNetissä ja suoraan etätöissä. Hommat ovat hoituneet hyvin pääasiassa kotitoimistosta käsin, kivenheiton päässä Haukilahden vesitornista. Olen huomannut, että IT on monelle asiakkaalle ahdistuksen aihe. Silloin kun kaikki toimii, ihmiset ovat tyytyväisiä. Mutta monet isotkin toimijat toimivat tietoturvan riskirajoilla. Tuntuu kuin olisi herätystyössä.

IT on vahvasti henkilöbisnestä. Kompetenssi ratkaisee, mutta se, että pystyy teknisesti hoitamaan asian ei riitä. Olen aikanaan ostanut paljon IT-palveluja ja matkailualalla ne ovat kriittisiä. Samoin on palveluntoimittajan halu palvella. Asiakasrajapinnassa sukkulointi on minulle mielekästä, haluan etsiä ja löytää parempia ratkaisuja niin NerdyNetin kuin asiakkaankin kannalta. Tehtävämme on nostaa asiakkaan työn tekemisen sujuvuutta ja varmistaa, että myös etätyöntekijän työnteko on turvallista, tehokasta ja stressivapaata.

Myös NerdyNetissä työn ilo on keskeistä, hyvällä porukalla hymyssä suin tekemistä asiakkaiden eteen. Arvostan sitä, että yrityksellä on kova nälkä kehittyä ja kasvaa. Voin kantaa oman korteni kekoon, opiskella ja kehittää itseäni.

Kollegoilta saatuja kommentteja Miikasta.

Motto: Kaiken viisauden alku
on tosiasioiden tunnustaminen

J.K. Paasikiven muistomerkin jalustaan on kaiverrettu ”Kaiken viisauden alku on tosiasiain tunnustaminen”.

Olen yltiörehellinen. Jos näen, että me emme pysty tuomaan asiakkaalle lisäarvoa, ohjaan hänet muualle. Isäni oli hammaslääkäri ja hän ohjasi potilaitaan aina tarvittaessa tietyille spesialisteille. Ja asiakkaista jokainen palasi takaisin.

Katso videolta Miikan ensivaikutelmia työkavereista ja NerdyNetin yrityskulttuurista

Verkostoidu Miikkaan LinkedIn:ssä   Miikka Rintala

 

Jaa


NerdyNet

Olemme asiakkaidemme strateginen kumppani tulevaisuuden ratkaisujen kehittämisessä ja tuki moninaisissa arjen IT-hommissa. Asiakkaan menestys ja loppukäyttäjän tyytyväisyys ovat ilomme.