Osaava IT-ammattilainen täsmätarpeisiin

Case Experis

Experis™ on johto- ja asiantuntijatason rekrytointi- ja projektiratkaisuihin erikoistunut kansainvälinen yritys ja suurin ManpowerGroupin neljästä tukijalasta. Asiakkaat kääntyvät Experiksen puoleen sekä jatkuvien että määräaikaisten työsuhteiden, mutta myös projektikohtaisten asiantuntijarekrytointien toimeksiannoilla. NerdyNet™ on ollut Experiksen kumppani jo vuodesta 2017, ja Experiksen asiakkaat ovat olleet erittäin tyytyväisiä NerdyNetin IT-asiantuntijoihin.

– Kaikilla meidän Delivery Managereillamme on vahva IT-tausta, ja kaikki konsulttimme ovat erikoisosaajia omalla osa-alueellaan. Jokainen toimeksianto lähtee siitä, että etsimme oikeanlaisen osaajan asiakkaan tarpeisiin, Experiksen Key Account and Partner Manager Niina Lindroos kertoo.

– Tunnen hyvin omat asiakkaani, ja tiedän, millaisia tarpeita heillä on. ManpowerGroupin kattavien resursointiratkaisujen ansiosta pystymme tarjoamaan kaiken, mitä yritys tarvitsee: suorahaun ja suorarekrytoinnin, outplacement-palvelut sekä IT-osaajien resursoinnin niin lähitukeen kuin haastaviin järjestelmäkehityshankkeisiinkin. IT-kumppaniverkostomme avulla tuotettava palvelu on hyvä ratkaisu silloin, kun tarvittavaa osaamista ei ole saatavilla rekrytoinnin kautta, tarve on todella nopea eli puhutaan aloituksesta viikon tai kahden sisällä tai tehtävään ei ole allokoitu sataprosenttista työaikaa, Niina toteaa.

Experiksen vahvuus on siinä, että asiakkaalle ei esitellä ansioluettelonippuja vaan jokainen kandidaatti haastatellaan. Lisäksi Experis seuraa jatkuvasti sekä asiakkaiden että konsulttien tyytyväisyyttä. Sama laatuvaatimus, jota Niina painottaa omien asiakkaidensa suuntaan, toteutuu myös NerdyNetillä.

– Kun tieto etsittävästä henkilöstä tulee, käyn läpi paitsi meidän omat asiantuntijamme myös verkostomme. Otan harkintaan vain ihmisiä, joiden tekninen osaaminen ja persoona sopivat kyseiseen tehtävään ja tiimiin. Näin ei tuhlata kenenkään aikaa, sanoo NerdyNetin toimitusjohtaja ja perustaja Jarno Laihi.

– Koska etsimme useimmiten täsmäosaajia, joskus seulaan jää vain yksi hyvä kandidaatti. Joskus asiakkaan toivelista on sellainen, että halutun kaltaista osaajaa ei löydy koko maailmasta. Silloin autamme asiakasta tarkentamaan ja priorisoimaan projektin onnistumisen kannalta tärkeimmät ominaisuudet, Niina jatkaa.

 

Tekninen osaaminen ei yksin riitä

Muutama vuosi sitten IT-rekrytoinneissa painottui lähinnä tekninen osaaminen, mutta nyt tärkeiksi ovat nousseet myös ns. pehmeät taidot ja ominaisuudet, kuten itseohjautuvuus ja yhteistyökyky.

– Täysin samaa mieltä ja lisäisin tähän vielä asiakkaan liiketoiminnan ymmärtämisen, Jarno täydentää.

– Kun löydämme NerdyNetin kaltaisen hyvän kumppanin, haluamme pitää siitä kiinni. Kun tunnemme toisemme ja luottamus on rakennettu, niin on luontevaa jatkaa yhteistyötä. NerdyNetin kanssa työn laatu ja yhteistyön sujuvuus ovat huipputasoa, ja olemme saaneet heiltä juuri oikeat tekijät asiakkaillemme, globaaleista suuryrityksistä Suomen johtaviin pörssiyrityksiin. Esimerkkinä asiakkaamme tyytyväisyydestä voin mainita NerdyNetin asiantuntijan saaman palautteen loppuasiakkaan tyytyväisyyskyselyssä: täydet pisteet jokaisessa arviointikohdassa, lisäksi asiakkaan edustaja kommentoi, että tavoitteet eivät olleet ainoastaan täyttyneet vaan ylittyneet! Ei ihme, että kyseistä sopimusta on uusittu viisi kertaa ja sen myötä työnkuvaa syvennetty ja laajennettu, kertoo Niina tyytyväisenä.

Yritysten IT-henkilöstön rekrytointikanavana Experis on mukana erikokoisten yritysten eri kehitysvaiheissa, startupeista globaaleihin jättiläisiin. NerdyNetin asiantuntijoilla on erilaisia profiileja, joista voidaan valita kulloiseenkin toimeksiantoon sopiva henkilö. Yhteistä kumppanuudessa on asiakkaan tyytyväisyyden korkea prioriteetti sekä halu ylittää odotukset.

 

Kumppanuuksista ratkaisu it-alan osaajapulaan

Sopivien IT-osaajien löytäminen on haaste niin Suomessa kuin globaalistikin. IT-ammattilaiset ovatkin yksi Experiksen tärkeimmistä painopistealueista. Ulkoistamisen hyödyt asiakkaalle ovat joustavuus ja kustannustehokkuus sekä usein mahdollisuus täydentää omasta organisaatiosta puuttuvaa osaamista.

– Kumppanuudet ovat myös NerdyNetin toiminnan ydintä. NerdyNetin asiantuntijoilla on vankka osaaminen IT:n eri osa-alueilla, ja asiakkaat ovat arvostaneet proaktiivista toimintatapaa, tiimityökykyjä ja yhteistyön helppoutta. Lisäksi huolella rakennetusta laajasta verkostostamme löytyy sekä täsmäosaajia että muskeleita isompaakin kapasiteettia tarvitseviin hankkeisiin, Jarno summaa.

Experis™ on johto- ja asiantuntijatason rekrytointi- ja projektiratkaisuihin erikoistunut kansainvälinen yritys. Se on keskittynyt IT- ja insinöörialan sekä taloushallinnon, myynnin, markkinoinnin, viestinnän ja henkilöstöhallinnon osaamisalueisiin. IT-osaamisalueen palvelut koostuvat IT-rekrytoinneista, resursoinnista, projektiratkaisuista sekä tietoturvapalveluista. Vuosittain Experis™ etsii asiakkaidensa avainpaikoille tuhansia alansa parhaita täsmä- ja erityisosaajia, esimiehiä ja johtajia. Experis™ on osa ManpowerGroupia.

www.experis.fi

Haluaisitko kuulla tästä lisää?