Ohjelmistokehitystyö on tuloksellisinta ja tehokkainta silloin, kun huippuosaajat voivat keskittyä siihen mitä he osaavat parhaiten. Kun prosessi optimoidaan mahdollisimman yksinkertaiseksi, saadaan samalla laatua, nopeutta, tietoturvaa ja kustannustehokkuutta. Nykyinen digitalisuuden ja pilvipalveluiden ympäristö on haastava – se vaatii osaamista, oikeita työkaluja ja kokonaisuuden hallintaa.

– Olen kuunnellut samoja tuskanhuutoja jo kaksikymmentä vuotta, kertoo NerdyNet Oy:n toimitusjohtaja ja perustaja Jarno Laihi. Ohjelmistokehitys on hyvin monivaiheinen prosessi ennen kuin kehitetty ratkaisu saadaan tuotantoon ja tekemään haluttua liiketoimintaa. Ohjelmistokehittäjä toivoisi tarkoituksenmukaisen ympäristön olevan käytettävissä mahdollisimman nopeasti. Usein tähän pyritään hankkimalla yksittäisiä palveluja tai tekemällä ne itse sen sijaan, että ne hoidettaisiin keskitetysti, yrityksen politiikan ja prosessien mukaisesti. Tällaisen toimintatavan seurauksena on usein turhia kustannuksia sekä kokonaislaadun ongelmat, kun näkyvyys ja hallinta puuttuvat.

Sopivia välineitä käyttäen automatisoinnilla voidaan rakentaa sääntöjä ja yrityksen politiikan mukaisia toimintamenetelmiä. Voimme esimerkiksi tehdä automaation, jolla voidaan valvoa, että tuotantoympäristöjen ISO 27001 -standardin ja GDPR:n mukaiset vaatimukset täyttyvät.

– Olen iloinen, kun uusi palvelukonseptimme tuo vihdoin helpotusta myös ohjelmistokehittäjille. Luomme ja ylläpidämme ohjelmistokehitykseen tarkoituksenmukaisen ympäristön viiveettä sekä huolehdimme palvelutuotannon turvaamisesta ja kehittäjien ohjelmointityön aikaisesta tietoturvasta. Kun me hoidamme tuotannon, jatkuvat palvelut ja niihin liittyvän tietoturvan, ohjelmistokehittäjät voivat keskittyä siihen missä he ovat parhaita. Annamme heille työrauhan, Jarno Laihi summaa.

NerdyNetin palvelumallissa ohjelmistokehitystä tukevat toiminnot, eli tuotanto, palvelujen ylläpito ja tietoturva, hoidetaan hallitusti NerdyNetin toimesta. Sillä saavutetaan useita hyötyjä, jos yrityksessäsi

  • liiketoiminnan jatkuvuuden ja tietoturvan varmistaminen on kriittisen tärkeää
  • liiketoiminnan menestys on riippuvainen ohjelmistoista ja/tai digitaalisista palveluista
  • on vähintään kymmenen omaa tai ostettua ohjelmistokehittäjää
  • on haasteita rekrytoida ja pitää motivoituneita (ohjelmisto-)kehittäjiä
  • on halu ja/tai tarve tehostaa toimintoja

 

Blogi pohjautuu artikkeliimme, joka on julkaistu Talouselämä CEO Menestyjät -liitteessä 27.3.2020.

 

 

Kysy lisää ohjelmistokehitystä tukevasta palvelumallistamme

Lähetä viesti alla olevalla kaavakkeella.
Tai soita Jarno Laihille numeroon +358 50 336 5949.


[gravityform id=”2″ title=”false” description=”false”]

 

 

NerdyNet Oy on 2012 perustettu nopeassa kasvussa oleva yritys, joka on erikoistunut vaativiin IT-kehityshankkeisiin ja asiakkaidensa strategisten tavoitteiden toteutumisen tukemiseen.

Jaa