Haluan nähdä asiat laajemmin. Mottoni on: Kerro minulle miksi olen väärässä. Eli selitä minulle sinun näkökantasi, kerro miksi ajattelet eri tavalla. Pyrin aina pitämään mieleni avoimena ja ymmärtämään miksi ajattelet niin kuin ajattelet. Tässä auttaa se, että olen lapsesta asti matkustanut paljon ja päässyt sekä tutustumaan että sopeutumaan erilaisiin ympäristöihin ja ihmisiin.

Lapsena asuin Bangladeshissa, jossa minuun tarttui kiinnostus nähdä miten missäkin eletään, halu kokea eri kulttuureja. Minulla on sukulaisia Japanissa, ja Kiinassa olen käynyt useamman kerran. Etelä-Korea oli vaikuttava urbaani kokemus. Hienoja luontokohteita on muun muassa Sveitsissä, Itävallassa ja Norjassa, geokätköjä olen etsinyt niin Nuuksiosta kuin Pallastunturiltakin. On hyvä haastaa omaa elämänkatsomustaan, nähdä miten eri tavalla ihminen voi ajatella ja toimia eri taustoista johtuen.

Liikun paljon luonnossa, otan riippumaton matkaan ja lähden metsään yöksi tai pariksi. Metsässä on irti maailman uutisista. Kuluneen vuoden poikkeusoloissa olenkin viettänyt paljon aikaa Kouvolan lähiympäristössä.

Tieto lisääntyy jakamalla

Minulle kehittyminen on tärkeää. Nörttiys on mielestäni sitä, että on jokin kiinnostuksen kohde, johon panostaa paljon ja jossa haluaa kehittyä. Minulla on vahva halu oppia ja soveltaa oppimiani asioita, tehdä töitä kädet savessa, jos tietokoneiden kohdalla voi niin sanoa.

Olen puuhastellut tietokoneiden kanssa lapsesta asti. Peruskoulun kahdeksannen luokan keväällä lähdin Lumonin IT-osastolle kesätöihin ja olin töissä aina kun koululta ehdin. Perusnörttitapahtumat kuten assemblyt ovat tulleet tutuksi.

Nuorena luin jostain, että älä tee mitään asiaa kahdesti, ensimmäisen kerran jälkeen automatisoi se. Tätä olen pitänyt johtolankanani IT-uralla. Kun oppii uusia asioita, ei jää paikalleen ja työt pysyvät mielenkiintoisina. Kun haluaa tietää paljon, haluaa myös jakaa tietoa. Haastan itseäni oppimaan jatkuvasti uutta, jotta minulla on juttuja mitä jakaa. Uteliaisuus onkin sattumoisin yksi NerdyNetin arvoista. Ja kunnioitus toinen. Ei ihme, että viihdyn.

Kollegoilta saatuja kommentteja Lassesta.

Hyvä työkaveri houkutteli NerdyNetiin

Aloitin NerdyNetillä joulukuussa 2019. Vanha työkaverini Esa oli tullut tänne jo aikaisemmin, ja hän kehui, että NerdyNet on todella hyvä työpaikka. Nerdyläisyys on sitä, että ollaan porukassa, tuetaan niissä jutuissa missä tarvitaan apua, sparrataan toisiamme ja jaetaan tietoa.

Hoidan verkkoasioita, palvelimia ja virtualisointeja ja olen tekemisissä asiakkaidemme IT-ihmisten kanssa. Lähes kaikki asiat hoidetaan verkon yli, harvemmin on tarvetta käydä fyysisesti asiakkaiden luona. Mutta olisi mukava jo päästä toimistolle, nähdä työkavereita ja tehdä kaikkea porukalla. Olemme kokoontuneet virtuaalisille iltapäiväkahveille – pieni tauko, jossa voi höpistä niitä näitä tekee hyvää työpäivän keskellä. Kaikki jotka töiltään ja palavereilta vain ehtivät ilmestyvät paikalle. Meillä on hyvä meininki. Ja hyvien tyyppien kanssa kivaa olla myös vapaa-ajalla.

Verkostoidu Lasseen LinkedIn:ssä
Lasse Toimela

 

Jaa