Lapsena soitin muutamaa instrumenttia, soitin bändeissäkin. Mutta kun kolmekymmentä vuotta sitten löysin tietokoneella tehtävän musiikin, siitä se tosissaan alkoi. Musiikissa on jotain samaa kuin matkustamisessa, mahdollisuus kokea elämyksiä.

Matkustaminen on meillä koko perheen juttu, tykkäämme käydä uusissa paikoissa ja tutustua eri kulttuureihin. Heti kun matkustaminen taas mahdollistuu, olemme luvanneet viedä tyttäremme Japaniin. Tytär harkitsee lähtemistä sinne opiskelijavaihtoon, näin pääsisimme tutustumaan maahan ennakkoon. Olen käynyt Tokiossa, mutta ei työmatkalla ehtinyt näkemään juuri mitään. Odotamme tätä innolla, erityisesti koska vähään aikaan ei matkailemaan ole päässyt.

Tavoitteellisuutta tarvitaan niin urheilussa kuin työelämässäkin

Musiikin lisäksi toinen tärkeä harrastukseni on aina ollut liikunta eri muodoissaan. Olen vannoutunut crossfitharrastaja. Juniorina pelasin salibandya ja sulkapalloa SM-tasolla. Olen innostanut myös lapsiani kokeilemaan rohkeasti eri harrastusmuotoja. Määrätietoinen harjoittelu antaa hyvät eväät niin työelämään kuin muillekin elämänalueille.

Vuonna 2015 suunnittelimme yritykseni ja NerdyNetin välisiä yhteistyökuvioita. Kun keskustelut etenivät, päätettiin, että hyppään suoraan remmiin mukaan ja oma yritys jäi pöytälaatikkoon. En ole silti kokenut, että olisin palannut takaisin korporaatioiden oravanpyörään. NerdyNetillä tekeminen on yrittäjähenkistä hommaa.

Olen ollut yli kaksikymmentä vuotta IT-alalla hyvin erilaisissa organisaatioissa Suomessa ja maailmalla. Työskentelin kolme vuotta Microsoftilla, josta jäi työkalupakkiin kattava kokemus sähköpostiteknologioista ja Office 365:stä. Perustekemisen eli konsultoinnin, ylläpidon sekä palvelukehityksen lisäksi toimin myös myynnin teknisenä tukena. CTO-roolin myötä olen mukana suunnittelemassa yrityksemme strategisia linjauksia.

M365:n tieturva ja sen parantaminen ovat sydäntäni lähellä. Hyökkäyksiä eivät tee enää harrastelijat vaan ammattimaiset rikolliset, jotka tavoittelevat taloudellista hyötyä. Hyökkäykset kohdistuvat lähes poikkeuksetta M365:n sähköpostiin, koska se on yleisin, mutta samoihin keinoihin voi turvautua myös muissa sähköpostijärjestelmissä. Tämä aihe on kiinnostava siksikin, että sen merkitys organisaatioille vain kasvaa ja sekä ympäristö että tilanne muuttuvat koko ajan. Yleisimmistä haasteista ja kehittyvistä ratkaisuista olen kirjoittanut muutaman blogin.

Kollegoilta saatuja kommentteja Mikasta.

Motto: Memento mori

Muista kuolevaisuutesi voi kuulostaa kovalta ja synkältä ajatukselta, mutta minulle sen taustalla on tasa-arvo. Moni yritys ja jopa kokonaisia sivilisaatioita on mennyt nurin, kun ihminen on luullut itsestään liikoja, yrittänyt astua muiden yläpuolelle.

NerdyNetissä saamme jokainen olla omia itsejämme, tuoda rohkeasti ideoita yhteiseen pöytään. Autamme toisiamme ja olemme kaikki samalla viivalla.

Verkostoidu Mikan kanssa LinkedInissä:
Mika Hakkarainen

Tutustu Mikan tietoturvaa käsitteleviin blogeihin:
Microsoft Office 365 -palvelun legacy-autentikointitapojen tuki lakkaa vuonna 2021
Microsoft poistaa tuen legacy-autentikointitavoilta O365 palvelussa

Jaa