Näin alkuun täytyy sanoa, että en oikein pidä työhaastatteluista tai muista tilanteista, joissa pitää kertoa itsestään. Mutta yritetään.

Uusin harrastukseni on kahvakuulailu. Lisäksi lenkkeilen, metsästän ja kokkailen. Koko kehon haastaminen kahvakuulalla ja raittiissa ilmassa ulkoilu luovat hyvää vastapainoa istumatyöhön. Metsässä luonnon keskellä unohtuu arjen askareet ja pystyy keskittymään hetkeen. Hyvä ruoka, parempi mieli. Lukeminen on jäänyt vähemmälle, voisi ehkä sanoa, että minulla on lukemiseen viha-rakkaussuhde. En lue huvikseni kevyttä viihdettä vaan tiukkaa tietokirjallisuutta. Ja oikeasta, fyysisestä kirjasta.

Aaron Niiranen

Tykätty IT-tuki, osaava arkkitehti

Olin valmistumassa tieto- ja viestintätekniikan insinööriksi Metropoliasta, kun pääsin töihin IT-tukeen asiakasprojektiin. Olin jo opiskeluaikana toiminut mikrotukihenkilönä, joten työ oli tuttua. Olimme kyseisen asiakasyrityksen ainoa ulkoistettu tukitoiminto ja sisäisten palveluiden suvereeni ykkönen useana vuonna henkilöstökyselyiden arvosanoissa. Kun asiakas sitten yhdisti IT-tuen sisäisesti omiin palveluihinsa, eivät saamani uudet hommat tuntuneet enää niin mielenkiintoisilta.

Sattumalta samaan aikaan entinen työkaverini oli vaihtamassa työpaikkaa ja hän vinkkasi, että hae töihin NerdyNetille. Hain – ja pääsin.

Aloitin ylläpidossa, siirryin erilaisiin tietoturva- ja identiteetinhallintaprojekteihin sekä muihin konsultointitehtäviin. Neljän vuoden aikana työnkuvani on laajentunut arkkitehtuuriin ja kokonaisuuksien suunnitteluun. Selvitän, millaista lopputulosta halutaan, mitä kaikkea pitää ottaa huomioon, mistä on eniten hyötyä asiakkaalle. Pelkät hienot tekniset suunnitelmat ja osaava toteutus eivät riitä. On otettava huomion myös käytettävyys, järjestelmän pitää olla kestävä ja eheä. On helppo lähteä rönsyilemään, lisätä ohjelmistoja, kun halutaan lisää toiminnallisuuksia, mutta silloin ei aina katsota kokonaisuutta – hyvään lopputulokseen pääsee montaa eri reittiä.

Kollegoilta saatuja kommentteja Aaronista

Kollegoilta saatuja kommentteja Aaronista.

Jos kädessä on vasara, näkee vain nauloja

Vahvuuteni on nähdä kokonaisuuksia, asettua ja katsoa asioita kolmannesta perspektiivistä. Minulla on kokemusta monesta teknologiasta, vaikka syvä tekninen asiantuntemus ei olekaan ydinosaamistani. Minulla on kyky etsiä tietoa eri ratkaisuista ja hahmottaa miten ne vaikuttavat. Jos on vasara, näkee joka paikassa nauloja. Käytän mieluummin koko työkalupakkia.

NerdyNetissä parasta on tietynlainen vapaus, pystyn itse vaikuttamaan ja jaksottamaan tekemistä. Ja hyvät työkaverit. Kun asiantuntijoita palkataan hommiin, heillä on näkemystä, kokemusta ja osaamista. Sitä pitää osata käyttää. NerdyNet on tässä hyvä. Niin asiakkaiden kuin meidän tekijöidenkin mielestä.

Verkostoidu Aaronin kanssa LinkedIn:ssä
Aaron Niiranen

 

Jaa